مشعل هدایت
قرآنی ، مذهبی ، اعتقادی ، تربیتی
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان نسیم وحی و آدرس mashalehedayt.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





پيوندهای روزانه

اعتقادات مذهبی و آرمانی و نقش آن در انتخابات

قرآن در یک جا به پیامبر اسلام فرمان می‌دهد که باید در اداره امور مردم و دولت با آنان مشورت کند و بدون مشورت آنان به تنهایی تصمیم نگیرد. این فرمان با توجه به مرتبه بلند پیامبر و اعتبار الهی او در نظر مردم بسیار قابل توجه است و در جای دیگر می‌گوید ویژگی مؤمنان آن است که امور زندگی‌شان را بر پایه مشورت و نظر‌خواهی اداره می‌کنند. هم‌چنین قرآن به عنوان یکی از منابع مهم در اسلام، انسان‌ها و به طور اخص مسلمانان را ترغیب به اندیشیدن و تفکر کرده است.

در قرآن مکرراً به تبعیت مردم از تمام دستورهای پیامبر(ص) در مقام رهبری جامعه سفارش شده است و پس از پیامبر اسلام(ص) نیز مسلمانان همین جایگاه را از آن خلفای پیامبر(ص) می‌دانستند، پس مردم ایران با اتکا به آموزه‌های دینی خویش، انتخابات را یک معروف می‌دانند و لذا خود را مکلف به این امر می‌دانند. همانطور که در دین اسلام امر به معروف و نهی‌از منکر از واجبات کفایی است، مردم مسلمان ما امر انتخابات را نیز یک امر واجب دینی و فریضه الهی می‌دانند و خود را در انجام آن موظف می‌دانند.

به طوری که امام راحل فرمودند: «شرکت در انتخابات یک واجب کفایی است» و مردم مسلمان نیز بنا بر اعتقاد به ولایت فقیه و هم‌چنین با مراجعه به سوره شورا که در آیه‌ای می‌فرماید: «و امرهم شورا بینهم» شرکت در انتخابات را یک واجب کفایی می‌دانند.

بنا بر ادله‌ تاریخی در دین اسلام علی (ع) هم به رأی و خواست و مشورت مردم خلافت را پذیرفتند. برخلاف مسیحیت که انتخاب پاپ به عنوان برترین مقام روحانی، توسط جمعی از کاردینال‌ها صورت می‌گیرد، نقش مستقیم مردم ایران در انتخابات چون رهبری، به عنوان برترین مقام دینی نیز بر ارج و اعتبار رأی و نظر مردم در اندیشه اسلامی دلالت دارد.

پس مردم ما بنابر اعتقادات مذهبی و دینی که دارند خود را مکلف به شرکت در امر انتخابات می‌دانند و بر اساس آیات قرآنی همچون سوره «شورا» و سنت پیغمبر که انسان را مکلف به شور و مشورت می‌داند از این قاعده پیروی نموده، در انتخابات شرکت نموده و به نماینده اصلح و متعهد رأی داده و کشور را به سر منزل سعادت سوق می‌دهند و این نشان می‌دهد که مسئله مشارکت مردم در اداره امور و شرکت آنان در انتخابات فراتر از یک نظر خواهی صرف، بلکه یک فریضه‌ الهی است که مسلمانان آن را از اصول دین خود می‌دانند.

در یک حکومت اسلامی و آرمانی، مردمی که دارای تربیت مذهبی و اسلامی می‌باشند در انتخابات شرکت می‌کنند و با رأی دادن خود کشتی جامعه اسلامی را به سر منزل سعادت می‌رسانند و همانطور که بنا بر وظیفه دینی خود روزانه ۱۷ رکعت نماز می‌خوانند، بر حسب تکلیف اجتماعی، خود را ملزم به شرکت در کارها و امور جامعه دینی می‌دانند.

شکوه و عظمت جامعه اسلامی در بسیاری از امور دیده می‌شود، از جمله نماز عید فطر، نماز جمعه، را‌هپیمایی روز قدس و…» و در همین راستا انتخابات که یک سنت پیامبر اعظم  و یک فریضه دینی است هربار با شکوه و عظمت فراوان برگزار می‌شود. زیرا یک فرد مسلمان متعهد، معتقد است که هر شخصی به اندازه کل جامعه تأثیرگذار است و خود را نسبت به تعیین سرنوشت ملت و کشورش مدیون می‌داند.

اساس هر فرهنگی مبتنی بر یک رشته ‌باورها و اعتقادات است و اگر آن باورها و اعتقادات متزلزل شود امکان حیات برای آن وجود ندارد و باید این اعتقادات دینی و اخلاقی و اجتماعی را از گزند آفات بی‌باوری و بی‌اعتقادی حفظ کرد. مسلماً این باورها و اعتقادات هر چه بیشتر به سوی عدالت‌خواهی سیر داشته باشد به همان میزان عدالت اجتماعی نیز به سوی ترقی راه خواهد یافت.

همان‌طور که ملت ایران در عرصه‌های مختلف نظام و انقلاب اسلامی آگاهی و شعور خود را به اثبات رسانده و حضوری فعال داشته‌اند، می‌دانند شرکت در صحنه‌های ملی، تعیین‌کننده و تأثیرگذار است.

حضور مردم در انتخابات، یعنی پیام اتحاد ملت ایران به دنیا، یعنی به دست‌گرفتن حق تعیین سرنوشت و مشارکت مردم در تعیین نقش سیاسی و اجتماعی خود که در حقیقت وظیفه ملی و قانونی محسوب می‌شود. اگر به مسئله انتخابات با دانش و فهم نگاه شود، ما شاهد تمدن اسلامی جدیدی خواهیم بود.

مشارکت مردم در عرصه تصمیم‌گیری سیاسی و اجتماعی از ویژگی‌های یک نظام سیاسی و دینی مطلوب است و نشان‌دهنده اعتماد مردم به دولت و نمایندگانشان است و بی‌تفاوتی و کناره‌گیری از عرصه‌های مختلف، مطمئناً هیچ تأثیری ندارد، بلکه مشکلات را افزایش می‌دهد.

در نظام جمهوری اسلامی همه شخصیت‌ و نهادها از رهبر گرفته تا مجلس و شوراها متکی به رأی مردم هستند، لذا امیدواریم دولتمردان و دست‌اندرکاران برگزاری یک انتخابات سالم را به ملت نوید دهند تا مردم با علاقه و اعتقاد بیشتر برای پشتیبانی از ارزش‌های انقلاب اسلامی و آرمان‌های امام راحل در انتخابات شرکت کنند و افراد متعهد پرتلاش و توانمند را انتخاب نمایند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ سه شنبه 9 اسفند 1390برچسب:تاريخچه انتخابات, ] [ 15:40 ] [ اکبر احمدی ] [ ]
.: Weblog Themes By Weblog Skin :.
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید این وبلاگ یک وبلاگ قرآنی ، مذهبی ، اعتفادی ، تربیتی می باشد که جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ایجاد گردیده است
موضوعات وب
امکانات وب